Vágólapra másolva!
"Sikeres és nyereséges volt a kontinensviadal" - összegzett Sallak György, a vasárnap befejeződött budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke.

"Csak pozitív visszajelzés érkezett hozzánk a rendezéssel és a versenyekkel kapcsolatban. Ami számunkra azonban a legfontosabb, hogy nem kongó lelátók, hanem szépszámú közönség előtt került sor a viadalra" - jegyezte meg Sallak György.

Hozzátette: pontos számadatok egyelőre nincsenek, de az első felmérések alapján a hét nap alatt összesen 52-55 ezer ember látogatott ki a Budapest Sportarénába. "A lebonyolítással kapcsolatban egyetlen kritikát sem kaptunk a nemzetközi szövetség illetékeseitől, sőt mindennel teljes mértékben meg voltak elégedve. A rendezés sikerét az is jól mutatja, hogy még most is rengeteg gratuláló üzenetet kapunk. A dolgok anyagi részét tekintve sem járt rosszul a magyar szövetség, ugyanis biztosan nyereséges volt az Eb, de hogy mekkora a profit, azt még nem lehet tudni."

A hazai rendezés a szakmai sikert is meghozta, hiszen első magyar női versenyzőként Sebestyén Júlia aranyérmes lett, míg a rendkívül tehetséges s élete első felnőtt világversenyén szerepelt Pavuk Viktória minden várakozást felülmúlva a negyedik helyen végzett. A tavalyi junior világbajnokságon ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpáros az esélyeknek megfelelően tizenegyedikként zárt, s egyedül Tóth Zoltán okozott némi csalódást a 25. helyével, igaz, a 24 éves magyar bajnok lágyéksérüléssel bajlódott.