Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka várhatóan április 24-én lép újra a kötelek közé. Egyelőre nem lehet tudni, ki lesz Erdei ellenfele, az már azonban szinte biztosra vehető, hogy a tavaszi összecsapást az Egyesült Államokban rendezik meg.

A budapesti sajtótájékoztatón Dámosy Zsolt, Erdei menedzsere elmondta: Zsolt jövője nagyban függ a Klicsko fivérek karrierjétől is, hiszen az ukrán nehézsúlyú testvérpár egyre inkább Amerikában próbál szerencsét.

Az előzetes tervek szerint Erdei április 24-én Vitalij Klicsko világbajnoki címmeccse előtt lép majd ringbe, címvédő mérkőzésen. A pontos helyszín egyelőre még nincs meg, de valószínűleg a Las Vegas - New York - Los Angeles hármasból kerül ki a befutó.

Ha a különböző televíziós csatornák és szerződések mégsem tennék lehetővé az amerikai mérkőzést, akkor elképzelhető, hogy Erdei május 10-én Berlinben bokszol majd.

Dámosy Zsolt elmondta, hogy a jövőben már nem lehet "felhozó mérkőzésekben" gondolkozni, így Erdei következő ellenfele mindenképpen a világranglista első 15 helyezettje közül kerül ki.

A felkészülésről a világbajnok ökölvívó elmondta, hogy a napokban utazik vissza Németországba, ahol Fritz Sdunekkel elkezdi az edzéseket, majd a Klicsko testvérekkel - az összecsapás előtt négy héttel - az Egyesült Államokba utazik.