Vágólapra másolva!
Újabb hegycsúcsot neveznek el Marco Pantaniról, az olaszok korábbi világklasszis országúti kerékpárosáról,  akit február 14-én holtan találtak Riminiben, egy szállodai szobában.

A március 3. és 7. között megrendezésre kerülő murciai körverseny negyedik, egyben legnehezebb szakaszának befutója a térképeken Collado Bermejóként szereplő "Cima Marco Pantanin" lesz.

Az Appenninek hegységben 1800 méter magasan fekvő, Rieti közelében található Terminillo már a Giro d'Italia és a Tour de France 1998-as bajnokának nevét viseli.

A közelmúlt egyik legnagyobb klasszisa nem az első kerekes, akiről hegycsúcsot neveztek el, ugyanis az olaszok másik egykori kiváló hegyi menője, Fausto Coppi is névadója egy, az Alpokban fekvő csúcsnak, amelyre rendkívül meredek kaptató vezet fel.

Pantani holttestét február 14-én éjjel találták meg Riminiben, egy szállodai szobában. A boncolás megállapította, hogy agyi és tüdőödéma okozta a halálát, de hogy ezeket mi idézte elő, azt várhatóan csak hetek múlva tudják megállapítani az illetékesek. A szobában négy különböző antidepresszáns dobozaira bukkantak, amelyek közül több üres volt. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a doppingolás miatt többször eltiltott, depresszióval küzdő kerékpáros - tudatosan vagy véletlenül - túladagolta a szereket.