Társoldalunk:

Nincs pánikhelyzet az atlétáknál

A Budapest Sportarénában 148 ország versenyzőit felvonultató, rekordrészvételt és négy világcsúcsot hozó viadalt a jövő évi moszkvai vb rendezői "etalonnak" tekintik.

Mint ismert, női hármasugrásban az orosz Tatjana Lebegyeva (15,36 m), rúdugrásban honfitársnője, Jelena Iszinbajeva (486 cm), valamint az oroszok 4x400-as váltója Oleszja Krasznomorec, Olga Kotljarova, Tatjana Levina, Natalja Nazarova összeállításban 3:23,88 percre javította, a férfiaknál a svéd Christian Ollson 17,83 m-res eredménnyel beállította a világcsúcsot; vagyis fantasztikus versenyeket láthattunk a Budapest Sportarénában! Lebegyeva megnyerte a távolugrást, s rajta kívül még Nazarova duplázott, aki a váltó mellett 400-on is győzött. Az éremtáblázaton az oroszok (8 arany, 6 ezüst, 5 bronz) nagy előnnyel végeztek az élen.

Nem csoda tehát, hogy a jövő évi moszkvai vb rendezői bevallottan a budapestit szeretnék lemásolni. Az orosz főváros főpolgármester-helyettese, Mihail Men úgy fogalmazott, hogy számára rendezésben a budapesti vb volt az etalon, azt pedig csak remélheti, hogy a 35 ezer fős befogadóképességű (!) Olimpiai csarnokban a versenyek hasonló színvonalúak lesznek.

Fábik Tibor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK