Vágólapra másolva!
Verebélyi Lajos, a Magyar Kerékpár Szövetség főtitkára megerősítette azt a sajtóinformációt, mely szerint Bebtó Zoltánnak, a Ferencváros versenyzőjének szállodai szobájában találtak az olasz rendőrök 30 fiola serkentőszert Triesztben. A főtitkár furcsállta, hogy az érintett neve napvilágot látott, de nem látja értelmét a további titkolózásnak. Bebtó tettét a a legnagyobb hazai körverseny, a Tour de Hongrie szervezőbizottsága elítéli.

Elítéli a doppingszer terjesztésével gyanúsított kerékpáros, Bebtó Zoltán tettét a legnagyobb hazai körverseny, a Tour de Hongrie szervezőbizottsága. A közlemény szerint sajnálatos, hogy a hazai kerékpársport sem mentes a doppingügyektől.

"A Tour de Hongrie közel 80 éves történetében még nem fordult elő, hogy akár a versenyzők, akár a kísérők közül bárki is hasonló vétséget kövessen el. A jelenleg ismert legkorszerűbb vizsgálatokkal és módszerekkel szűrjük idén nyáron is a résztvevőket. Így próbáljuk elérni, hogy a legnagyobb hazai viadalon induló kerékpárosok doppingszerektől mentesen versenyezzenek" - fogalmazott Eisenkrammer Károly főszervező.

A 28 éves válogatott kerekes a szövetség hétfői rendkívüli elnökségi ülésén azt állította, hogy egy nappal a rendőrségi kutatás előtt vette saját célra a készítményeket, amelyekről nem tudta, hogy doppingszert is tartalmaznak. A szövetség, amelyet hivatalosan még nem értesítettek az olasz hatóságok, az ügy tisztázásáig Bebtó olimpiai kerettagságát és versenyzői engedélyét is felfüggesztette.

Az 1997-ben Tour de Hongrie-t nyerő Bebtó egy Trieszt környéki versenyen vett részt, és az olasz csendőrség szállodai szobájában 30 flakon tiltott szerre bukkant. Ezért eljárás indult ellene.