Vágólapra másolva!
A Miskolcon zajló Tehetség és Kurázsi nagymesterverseny negyedik fordulójában valamennyi játszma döntetlennel végződött, Varga Zoltán őrzi félpontos előnyét. Gyors pontosztozkodások mellett Erdős Viktor és az ukrán Firman partija 102 lépésig tartott, ifjú titánunk több nyerést is elmulasztott a küzdelem során.

A torna negyedik játéknapja két gyors döntetlennel indult. A német Prusikin már két nagymesteri normával rendelkezik, s az áhított címet Miskolcon 5,5 ponttal érhetné el. A harmadik fordulóban számtalan nyerést hagyott ki a román Nevednichy ellen. Gyimesi Zoltánnal szemben nem kockáztatott, a gyors remivel megőrizte reális esélyét a normateljesítésre. Az éllovas Varga Zoltán Aljechin védelme kiállta a próbát, döntetlenajánlatát Balogh Csaba kisebb hezitálás után elfogadta.

Gyorsan vezért cserélt a mezőny két legmagasabb értékszámú nagymestere, Portisch Lajos és az ukrán Goloscsapov. A kiegyenlített állást még sokáig játszották. A szicíliai védelem Richter-Rauser rendszerében Antal Gergely kicsit előnyösebben állt Nevednichy ellen, de a parti végül örökös sakkal fejeződött be. Erdős Viktor többször is nyerést hagyott ki a kettős vereséggel kezdő Firmannal szemben. Az ukrán nemzetközi mestert meggondolatlan vezérlépéséért nem büntette meg, majd Viktor esélyes minőségáldozattal összekötött szabadgyalogokra tett szert, de a kapkodásban hibázott.