Vágólapra másolva!
A Dortmundban zajló műkorcsolya világbajnokságon a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánckettős az original programban hibázott, s a 13. helyről visszacsúszott a 17.-re. Az élen az Európa-bajnok orosz Navka, Kosztomarov duó áll. A férfiak versenyét az orosz Jevgenyij Pljusenko nyerte, annak ellenére, hogy a kűrjében elesett.

A kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes, a korosztálya Grand Prix-döntőjét megnyerő Hoffmann Nóra, Elek Attila kettős kedden a kötelező programban várakozáson felüli eredménnyel a 13-14. helyre került, amit sajnos csütörtökön nem tudott megtartani. Az original programban az egyik nehéz emelésbe feltűnő hiba csúszott, s ezért a pontozók keményen büntettek. Hoffmannék a programjuk technikai értékére 4,3-5,0, művészi hatására 4,6-5,1 közötti pontokat kaptak, s végeredményben a 29 páros közül csak a 17. legjobb originalt mutatták be. Mindez azt eredményezte, hogy a világbajnokságon a kűr előtt is a 17. helyen állnak.

A pénteki szabadkorcsolyázás előtt az élen az első három helyezett sorrendje megegyezik a februári budapesti Európa-bajnokság végeredményével, azaz az orosz Navka Kosztomarov duó vezet a bolgár Denkova, Sztavijszkij és az ukrán Grusina, Goncsarov párosok előtt. Navkáék az original programjukra 5,6-5,9 közötti technikai és 5,7-6,0 közötti művészi pontokat kaptak, a maximális 6,0-t egy pontozótól érdemelték ki.

Eredmények:
jégtánc, állás az original után:
1. Navka, Kosztomarov (orosz) 1,0 helyezési pont
2. Denkova, Sztavijszkij (bolgár) 1,6
3. Grusina, Goncsarov (ukrán) 2,6
4. Winkler, Lohse (német) 3,2
5. Belbin, Agosto (amerikai) 4.6
6. Delobel, Schoenfelder (francia) 4,8
...
17. Hoffmann Nóra, Elek Attila 13,0