Vágólapra másolva!
Kiss Sándor, a magyar teniszválogatott kapitánya bizakodva várja az írek elleni, péntektől vasárnapig tartó Davis-kupa-mérkőzést, noha egyik játékosa egyelőre harcképtelen, Kiss Sebő ugyanis megsérült.

"Sebő bokája a hétfői edzésen kifordult, s kedd reggelre alaposan be is dagadt. Remélem, péntekig rendbe jön" - mondta a DK-kapitány. "Bízom a sikerben. Amennyiben mindenki tudása legjavát nyújtja, legyőzzük az íreket. Naponta kétszer két órát edzhetünk, amire már csak azért is szükség van, mert a pálya még annál is kiszámíthatatlanabb, mint azt odahaza gondoltuk. Úgy tudtuk, szőnyegen játszunk Dublinban, de itt kiderült, hogy a parkettára lefektetett linóleumszerű borításról van szó. Azaz egy jó adogatás, vagy fogadás eldöntheti a labdamenet sorsát."

Kiss Sándor elmondta még, hogy a Tretorn Tour-labdák is "életveszélyesek" lehetnek. "Kőkemények és nehezen irányíthatóak, de hát ezek vannak, ezekkel kell játszani."

Az Euro-afrikai zóna II. csoportjában sorra kerülő összecsapásra Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely, az újonc Balázs György és a lábadozó Kiss Sebő készül az ír fővárosban. A két csapat játékosai közel egyforma helyet foglalnak el a világranglistán: Peter Clarke, az írek legjobbja jelenleg a 345., míg Bardóczky Kornél a 290.

A magyar együttes legutóbb 1998 májusában Budapesten mérkőzött az írekkel, akkor fölényes, 4-1-es győzelmet aratott.