Vágólapra másolva!
Mandula Petrának nem sikerült az elődöntőbe jutnia párosban az 585 ezer dollár összdíjazású, Egyesült Államokban zajló női tenisztornán, miután az amerikai Meilen Tu oldalán a negyeddöntőben vereséget szenvedett a hatodik helyen kiemelt orosz Lina Krasznoruckaja, Vera Zvonarjeva duótól.

Manduláéknak tulajdonképpen esélyük sem volt a győzelemre, miután az orosz kettős nagyon magabiztos játékkal, sima két játszmában nyert.

Óriási meglepetésre az egyes nyolcaddöntőjében Mandulát búcsúztató orosz Nagyja Petrova a négy közé jutásért fölényesen verte a második helyen kiemelt Serena Williamst, s a Lindsay Davenport elleni elődöntő is eleinte az ő elképzelései szerint alakult: a megnyert első szett után a másodikban 4-3-ra vezetett, amikor azonban elkapta a fonalat az amerikai, és sorozatban három játékot hozva egyenlített. A folytatásban Davenport egyre jobban adogatott, aminek aztán meg is lett az eredménye.

Davenport, a torna 1997-es győztese pályafutása során kilencszer találkozott döntőbeli riválisával, s hatszor nyert. Mauresmo legutóbb 2000 januárjában bizonyult jobbnak nála.

Eredmények:
egyes, negyeddöntő:
Petrova (orosz, 7.) - S. Williams (amerikai) 6:2, 6:3

egyes, elődöntő:
Mauresmo (francia, 3.) - Henin-Hardenne (belga, 1.) 6:7 (4-7), 7:5, 6:3

a másik elődöntőben:
Davenport (amerikai, 4.) - Petrova (orosz, 7.) 3:6, 6:4, 6:1

páros, negyeddöntő:
Krasznoruckaja, Zvonarjeva (orosz, 6.) - Mandula Petra, Tu (magyar, amerikai) 6:2, 6:1