Vágólapra másolva!
Goran Ivanisevic szabadkártyát kapott a queen's-i és a wimbledoni torna szervezőitől, így a horvát klasszis is ütőt ragad majd a füves pályás szezon két legjelentősebb versenyén.

A 2001-es wimbledoni bajnok jelenlegi világranglista-helyezése (505.) miatt elvileg még selejtezőt sem játszhatna ezeken a versenyeken, azonban a szervezők gesztusának köszönhetően még egyszer visszatérhet kedvenc pályájára. "Azt szeretném, ha szép emlékekkel távoznék a pályáról" - fogalmazott a 32 éves csillag, aki három éve szintén szabadkártyával indult Wimbledonban, s a fináléban az ausztrál Patrick Rafter fölött diadalmaskodott, felejthetetlen, ötjátszmás csatában.

Ivanisevic, júniusi térdműtétje miatt, nyolchónapos kihagyás után februárban tért vissza, komoly sikert azonban egyelőre nem ért el. Legutóbb két hete Miamiben vállfájdalmai miatt a második fordulóban lépett vissza a spanyol reménység, Rafael Nadal elleni mérkőzéstől. A horvát klasszis a héten Estorilban újra összekerült a spanyol ifjoccal, és Nadal ezúttal 6:4, 6:1-re verte a balkezes ászgyárost.

A június 7. és 13. között esedékes queen's-i tornán ott lesz a címvédő amerikai Andy Roddick, a háromszoros bajnok ausztrál Lleyton Hewitt, valamint a brit Tim Henman és Greg Rusedski is. A wimbledoni GS-viadal június 21-én rajtol.