Vágólapra másolva!
Az amerikai Chris Byrd megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú bajnoki címét, miután a pontozók döntetlenre hozták ki a lengyel származású Andrew Golota elleni összecsapását. Az amerikai John Ruiz is megvédte a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú bajnoki címét, miután technikai KO-val legyőzte kihívóját, a Puerto Ricó-i Fres Oquendót.

A New York-i Madison Square Gardenben megrendezett gálán a pontozók közül egy Byrdöt, egy pedig Golotát látta jobbnak egyformán 115-113 arányban. A harmadik bíró 114-114-ra adta a mérkőzést, így a szabályok szerint a döntetlennel Byrd megvédte címét.

A 36 éves Golota rendkívül csalódott volt. "Nagyszerű mérkőzés volt, de én úgy érzem, hogy nyertem" - mondta Golota, akit egyébként pályafutása során két címmérkőzésen is leléptettek mélyütés miatt.

Amikor a találkozó utáni sajtótájékoztatón mérkőzésszervező Don King megemlítette egy esetleges visszavágó megrendezését Golota habozás nélkül felelte: "Ez nem lehet kérdéses. Akár már holnap ringbe lépnék."

Byrd egyébként pályafutása 37. sikerét aratta, emellett 2 vereséggel és egy döntetlennel rendelkezik. Golota a negyedik vereségét szenvedte el, korában 38 alkalommal győzött és neki is van egy döntetlenje.

Az amerikai John Ruiz megvédte a WBA nehézsúlyú bajnoki címét, miután technikai KO-val legyőzte kihívóját, a Puerto Ricó-i Fres Oquendót. A szintén a Madison Squre Gardenben rendezett gálán Ruiz a 11. menet vége előtt 27 másodperccel fogta meg végleg riválisát, akit a mérkőzésvezető nem engedett tovább küzdeni.

Az ugyancsak a gálára tervezett Ricardo Mayorga-Jose Rivera WBA váltósúlyú címmérkőzése elmaradt, mert Mayorga három kilogrammal átesett a 66 kg-os súlyhatáron. A címvédő Rivera így nem lépett szorítóba, míg Mayorga egy 10 menetes összecsapáson egyhangú pontozással legyőzte a beugró Eric Mitchellt.