Vágólapra másolva!
Miután a nyolcadik menetben technikai KO-val legyőzte Corrie Sanderst, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón máris Lennox Lewist kezdte emlegetni Vitalij Klicsko, a WBC újdonsült nehézsúlyú világbajnoka. Az idősebbik Klicsko fivért, úgy tűnik, hidegen hagyják  a súlycsoport jelenlegi bajnokai, mindenképpen a nemrégiben visszavonult Lewis vagy Mike Tyson ellen akar kiállni.

Vitalij Klicsko és Corrie Sanders összecsapása minden tekintetben kielégítette a profibokszot kedvelők elvárásait, az Universumtól távozni készülő doktort pedig világbajnoki címhez juttatta. Az ukrán óriás már a Lennox Lewis ellen nyújtott teljesítményével is kivívta magának a régóta várt elismerést a tengerentúlon, annak ellenére, hogy arcsérülései miatt TKO-vereséggel fejezte be a mérkőzést. Azóta viszont nagyot fordult a világ: Lewis hosszas tipródást követő, februári visszavonulásával, illetve Kirk Johnson és Sanders lenullázásával mostanra Klicsko lett a legmeghatározóbb és a legnagyobb pénzt ígérő nehézsúlyú, ő azonban továbbra sem tud beletörődni, hogy brit legyőzője szögre akasztotta kesztyűt.

"Lennox a meccs után bejött az öltözőmbe, és gratulált" - mondta az újságíróknak a 32 éves ukrán. "Még mindig van remény, hogy újra megmérkőzzünk. Erre vágyom a leginkább, pedig elhihetik, soha nem kaptam még annyi ütést, mint tőle, és soha nem volt nála keményebb ellenfelem."

Kucsma kitüntette Klicskót
Leonyid Kucsma ukrán államfő kitüntette Vitalij Klicskót. Az elnök az ország büszkeségének nevezte a kiváló ökölvívót,akinek a Bátorságért érdemrendet adományozta. "Kedves Vitalij! Érdeklődéssel és a sikeredet remélve néztem a mérkőzést" - üzent a bokszolónak. "Hittem a győzelmedben, és szívből gratulálok hozzá. Ukrajna büszke rád!" (MTI)


Klicsko tehát leginkább régi bálványait szeretné ledönteni, és egyelőre nem nagyon foglalkozik a többi hivatalban lévő világbajnokkal. Való igaz, Tyson és különösen Lewis meggyőzése minden bizonnyal több pénzt hozna a konyhára, mint egy Chris Byrd (IBF), John Ruiz (WBA) vagy a testvért pár hete kiütő Lamon Brewster (WBO) elleni mérkőzés, ám a veterán exbajnokoknak valószínűleg eszük ágában sem lesz Klicsko ökle elé állni.