Vágólapra másolva!
Meglepetések nélkül zajlottak a negyeddöntők az 1,3 millió dollár összdíjazású római női tenisztornán, hiszen Serena Williams, Capriati és Mauresmo is túljutott soros ellenfelén, és kiharcolta helyét a négy között.

Róma:
negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.) - Kuznyecova (orosz, 9.) 7:5, 6:0
Mauresmo (francia, 2.) - Farina Elia (olasz, 10.) 6:1, 2:6, 7:5
Capriati (amerikai, 5.) - Smashnova-Pistolesi (izraeli, 16.) 6:3, 6:3
Zvonarjova (orosz, 8.) - Schiavone (olasz, 14.) 6:3, 6:3

Hamburg:
A világelső Roger Federer legyőzte a pazar formában lévő, s salakon a legjobbak közé tartozó Carlos Moyát a legnagyobb érdeklődéssel várt negyeddöntőben a 2,4 millió euró összdíjazású hamburgi tenisztornán, a Mestersorozat ötödik állomásán.

A két játékos negyedszer találkozott, s a korábbi csatákhoz hasonlóan az első salakos randevú is a svájci sztár sikerével zárult, aki számtalan nyerő ütéssel zilálta szét a rivális játékát.

"Bármire képes a labdával. Még adogatásai is félelmetesek, pedig nem igazán erősek, gyanakkor nehéz "olvasni" azokat. Most is remekelt, én viszont messze voltam a csúcsformámtól. Kissé fáradt voltam, nehezen mozogtak a lábaim" - mondta Moyá. Federer az elődöntőben Lleyton Hewittal találkozik majd, aki első vörössalakos tornagyőzelmére hajt, és két játszmában elintézte a torna eddigi meglepetésemberét, az osztrák Melzert. A másik ágon a címvédő argentin Coria is a négy között jár már, aki a spanyol Ferrert búcsúztatta, és ezzel salakon immár 30 mérkőzés óta veretlen.

negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.) - Moyá (spanyol, 7.) 6:4, 6:3
Hewitt (ausztrál, 17.) - Melzer (osztrák) 6:4, 6:3
Coria (argentin, 2.) - Ferrer (spanyol) 6:2, 6:2
Ljubicic (horvát) - Juzsnyij (orosz) 4:6, 7:5, 6:1

Hódmezővásárhely:
A Raiffeisen Grand Prix második állomásán lejátszották az egyes elődöntőket és a páros döntőt is. Bardóczky Kornél kétszer lépett pályára és két háromjátszmás mérkőzésen győzött. Előbb az egyes elődöntőben nagy küzdelemben megverte a magyarok mumusát a szlovén Tkalecot, utána pedig a páros döntőjében diadalmaskodott.

elődöntő:
Bardóczky - Tkalec (szlovén) 6:2, 3:6, 6:4
Van Gemerden (holland) - Enev (bolgár)3:2-nél Enev sérülés miatt föladta.

páros, döntő:
Bardóczky, Moraru (magyar, román) - Tatár, Van Gemerden (magyar, holland) 7:5, 6:7, 6:3

[origo]/MTI