Vágólapra másolva!
Mandula Petra csuklósérülése már szinte teljesen rendbejött, így a jelenleg legelőkelőbben rangsorolt magyar teniszező bízik abban, hogy sikerrel szerepel a hétfőn kezdődő francia nyílt bajnokságon, a Roland Garroson.

"Kedden voltam orvosnál, szépen gyógyul a csuklóm, így meg is kezdtem az edzéseket" - mondta Mandula, aki hétfő óta a pályafutása legjobb pozícióját jelentő 30. helyen áll a világranglistán. "Szép emlékek fűznek Párizshoz, hiszen 2001-ben a negyeddöntőig, az elmúlt esztendőben pedig a nyolcaddöntőig jutottam. Nagyon elégedett lennék, ha akár csak az utóbbi eredményt meg tudnám ismételni. Természetesen minden a sorsolástól függ. Igaz, világranglistán elfoglalt pozíciómnak köszönhetően kiemelt leszek Párizsban, s ezzel az első körben elkerülöm a nagyágyúkat, de így is összekerülhetek veszélyes ellenféllel. A jó bemutatkozás mindenképpen rendkívül fontos lesz."

Mandula tavaly a legjobb nyolc közé jutásért drámai, háromjátszmás meccsen kapott ki a nyolcadik helyen kiemelt amerikai Chanda Rubintól. Párosban - az osztrák Patricia Wartusch oldalán - szintén a nyolcaddöntő volt a végállomás.

A 26 éves teniszező idén 11 mérkőzést nyert meg egyesben, s pontosan ugyanennyit veszített el. Legnagyobb eredményeit az esztendő első Grand Slam-tornáján, Melbourne-ben, valamint Charlestonban érte el. Ausztráliában a 16 közé jutásért elképesztően szoros, drámai végjáték után éppen Kapros Anikótól kapott ki 3:6, 6:3, 12:10-re, míg áprilisban az 1,3 millió dolláros amerikai viadalon Jelena Dokicot és a volt világelső Jennifer Capriatit legyőzve a negyeddöntőig menetelt.