Vágólapra másolva!
Történelmi győzelmet aratott Oscar de la Hoya, aki pontozással nyert a Boksz Világszervezet (WBO) középsúlyú bajnoka, a német Felix Sturm ellen Las Vegasban. A 31 éves amerikai csillag ezt megelőzően négy nagy profi szervezetnél (WBO, IBF, WBC, WBA) összesen öt kategóriában volt már világbajnok, s most a középsúlyban is a trónra ült, így ő lett az első ökölvívó, aki hat súlycsoportban ért a csúcsra.

A barcelonai olimpiai aranyérmest mindhárom pontozó 115-113 arányban látta jobbnak. A 25 esztendős Sturm - aki a hamburgi Universumban Erdei Zsolt klubtársa - nem mutatkozott be jól Amerikában, hiszen 20 győzelem után elszenvedte első vereségét a profik táborában.

De la Hoya tavaly szeptemberben - sokak szerint vitatható módon - elvesztette a WBC és a WBA nagyváltósúlyú koronáját, miután pontozásos vereséget szenvedett a szintén amerikai Shane Mosleytól. A találkozó előtt Golden Boy - ahogy De la Hoyát becézik - azt mondta, ha kikap, visszavonul, de később meggondolta magát.

A gálán volt még egy fontos összecsapás: Bernard Hopkins, a WBC, a WBA és az IBF középsúlyú világbajnoka ugyancsak pontozásos győzelmet aratott Robert Allen ellen, így már nincs akadálya, hogy a két Las Vegas-i győztes szeptember 18-án egymás ellen lépjen ringbe. Hopkins megszakítás nélkül 18. alkalommal védte meg címét.