Vágólapra másolva!
Két arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek a hazai birkózók a Szombathelyen rendezett kötöttfogású Magyar Nagydíjon.

A legkiemelkedőbb teljesítményt a 74 kg-os Horváth András nyújtotta, aki az elődöntőben a kétszeres olimpiai bajnok kubai Filiberto Azcuyt győzte le, majd a fináléban Hirbik Csaba ellen is nyert. A magyarok másik aranyérmét Füredy Levente szerezte 66 kg-ban.

Némi csalódást okozott viszont a 120 kg-os Deák Bárdos Mihály, aki - mind nagy világversenyen annyiszor - ismét csak ezüstérmes lett, miután a döntőben kikapott kubai riválisától. Ugyanebben a súlycsoportban Branda Gyula a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A 96 kg-os Virág Lajos, valamint a 84 kg-os Kiss Balázs szintén második, míg a 60 kg-os Kliment Tibor harmadik lett.

A vasárnapi elődöntőkben szőnyegre lépő kilenc magyar versenyző közül Berzicza Tamás nem szerzett érmet, ugyanis az elődöntőben kikapott, majd a helyosztón kisebb sérülése miatt már nem állt ki.

Az olimpiai résztvevők - Majoros István (55 kg), Füredy, Berzicza, Virág és Deák Bárdos - közül egyedül Majoros nem került a négy közé, őt a kubai Monzon győzte le még szombaton.