Vágólapra másolva!
Elsőként Marija Sarapova jutott be az angol nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjébe, mivel 1 óra 52 perc alatt, három játszmában legyőzte az amerikai Lindsay Davenportot. Ellenfele a címvédő Serena Williams lesz, aki 2 óra 27 perc alatt drámai csatában verte a francia Amelie Mauresmót.

A 17 éves orosz teniszező az első szettben sokat bizonytalankodott, ám a másodikban váratlanul feltámadt, s a rövidítésben kiegyenlített. A döntő játszmában Davenport teljesen visszaesett, rendkívül sokat hibázott, így ellenfele megérdemelten került a szombatra tervezett fináléba.

"Nem tudom elhinni, hogy ez igaz lehet. Még a legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy a döntőbe jutok Wimbledonban" - mondta könnyeivel küszködve az orosz tehetség, aki tenisztudása mellett, a "házi" szépségversenyen is esélyes lenne a diadalra. Sarapova, aki GS-tornán pályafutása során első ízben jutott döntőbe, másodszor indult Wimbledonban. Tavaly a negyedik fordulóban esett ki.

A másik elődöntő első szettjében az amerikai címvédő már 5:3-ra vezetett, ám ellenfele összekapta magát, és nagyszerű fonákütéseivel, illetve remek hálójátékával kiegyenlített, majd a rövidítésben vezetést szerzett. A folytatásban többnyire a 2002-ben is győztes S. Williams irányított, igaz tőle szokatlanul sokat hibázott, bár nagyon sok nyerő ütése volt.

Az utolsó felvonás elején Mauresmo derékfájdalmai miatt háromszor is orvosi kezelést kapott, de ez sem sokat segített: szinte alig tudott "rendesen" adogatni. Egészen 4:4-ig így is tartotta a lépést ellenfelével, ám az utolsó játékban, saját szervájánál elbizonytalanodott, s ez volt a végzete.

"Ebben az évben eddig nem sok babér termett számomra a teniszpályán, így csodálatos érzés, hogy újra döntőt játszhatok Grand Slam-tornán" - mondta győzelme után az amerikai klasszis.

Női egyes, elődöntő:
S. Williams (amerikai, 1.) - Mauresmo (francia, 4.) 6:7 (4-7), 7:5, 6:4
Sarapova (orosz, 13.) - Davenport (amerikai, 5.) 2:6, 7:6 (7-5), 6:1