Vágólapra másolva!
Négyszer csobbant vízbe, s négy aranyérmet nyert Risztov Éva, a magyar úszóbajnokság pénteki napján. A Bp. Spartacus kitűnősége 100 és 1500 méteres gyorson, illetve 200 pillangón sem talált legyőzőre, de a dobogó tetejére vezette a Szpari 4x200-as gyorsváltóját is. 200 méteres mellúszásban Kovács Ágnes nyert, a férfiaknál Cseh László magabiztosan diadalmaskodott 200 pillangón.

Az úszók 106. országos bajnokságának második napján a Komjádi uszodában a döntődömping nyitányaként az ifjú Boulsevicz Beatrix két század híján a tavalyival azonos idővel védte meg elsőségét 50 m pillangón. Az olimpiai aranyérmes Kovács Ágnesnek sem okozott gondot 200 m mellen a bajnoki győzelem, bár ideje jócskán 2:30 percen kívül maradt, igaz, ő is sorozatterhelésnek van kitéve, akárcsak többi, szintén az athéni nyári játékokra készülő társa.

A férfiaknál az első finálé 100 m mellen mindjárt hatalmas csatát hozott, a jól hajrázó idei Európa-bajnoki bronzérmes Bodor Richárd azonban nem hagyta, hogy idehaza trónfosztás szenvedő alanya legyen. Ahogyan a vb- és Eb-ezüstérmes Risztov Éva is bajnok maradt az amúgy nem a szűkebb felségterületéhez tartozó 100 m gyorson. Viszont női 100 m háton a májusi Eb negyedikje, Szepesi Nikolett elorozta a magyar bajnoki elsőséget Decsi Esztertől. Hasonlóképpen cselekedett 200 m pillangón a háton és vegyesen Európa-bajnok Cseh László is, aki Kolozár Dávidtól vette el az országos bajnoki titulust.

A folytatásban Risztov Évát ez évi ötödik egyéni bajnoki aranyérmének átvételéhez szólíthatták az emelvényre, miután a 100-as vízi vágtát követően a Bp. Spartacus kiválósága - címbirtokoshoz méltóan - a gyorsúszók maratoni távját, az 1500 méter döntőjét is megnyerte. Mint ahogyan változatlanul ő a magyar bajnoki titulus viselője 200 m pillangón, amelynek fináléjában a múlt évinél bő egy másodperccel hamarabb ért célba.

A 4x200 méteres gyorsváltók vetélkedőjében mindkét nemnél új bajnokot avattak: a férfiaknál a székesfehérváriak kvartettje lépett az FTC, míg a nőknél a Bp. Spartacus a Dunaferr örökébe. Utóbbi siker egyszersmind azt jelentette, hogy a győztes váltó tagjaként Risztov hatodik bajnoki címét is begyűjtötte az ob "félidejére".

A bajnokság harmadik napjának programja szombat délelőtt 9.30 órától az előfutamokkal kezdődik, a döntőket 17 órától rendezik a Komjádi uszodában.