Társoldalunk:

Döntetlenre állnak a magyarok a Davis-kupában

Az első nap után 1-1-re áll a magyar és a norvég válogatott a Davis-kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának 2. fordulójában.

Davis-kupa, Euro-afrikai zóna, II. csoport, 2. forduló:
Magyarország - Norvégia 1-1
Bardóczky - Koll 6:2, 6:1, 6:1
Kiss - Andersen 4:6, 4:6, 6:3, 4:6

A nyitómeccsen a világranglistán 254. Bardóczky Kornél fölényesen, három játszmában legyőzte a rangsorban nem szereplő Helge Kollt. Az első, 32 perces játszmában a hazai játékos a harmadik gémben vette el ellenfele adogatását. Bardóczky az alapvonalról is támadott, kitűnő kereszttenyereseivel és jó ejtéseivel hozta zavarba ellenfelét. 

A folytatásban a magyar teniszező csupán egyetlen játékot engedélyezett ellenfelének, akin látszott, hogy lélekben feladta a mérkőzést. A harmadik és egyben utolsó felvonásban Bardóczky már a szép számú közönségnek játszott, és fölényesen nyerte meg a találkozót.

A második összecsapáson a világranglistán 539. Kiss Sebő négy játszmában, nagy küzdelemben  vereséget szenvedett a vendégek legjobbjától, Jan Frode Andersentől (211.). Kiss a nyitójátszma elején alaposan meglepte jóval esélyesebb ellenfelét: semmire nyerte saját adogatását, majd azonnal elvette Andersenét, sőt a 3:0-hoz is volt labdája, de nem tudott élni a lehetőséggel.

A hórihorgas, 191 cm magas norvég négy játékot nyert sorozatban - ekkor sokkal gyorsabban és keményebben teniszezett a magyarnál, s végül 40 perc alatt szerzett vezetést. A második szettben is a balkezes északi volt az úr a pályán, már az első gémben elnyerte a magyar adogatójátékát, majd hozta a sajátját: hallatlanul kemény egyenes tenyereseivel, kitűnő szerváival ellenfele hosszú ideig nem tudott mit kezdeni.

Kiss nem adta fel, szívósan küzdött, az elérhetetlen labdákat is megpróbálta visszaadni, 2:5-ről szépített, fordítani azonban már nem tudott. A harmadik játszmában a hazai játékos mindent egy lapra tett fel, bátran támadott, olykor kockáztatott is, hibára kényszerítette ellenfelét, majd 3:2-nél elnyerte ellenfele szerváját, s 35 perc alatt szépített.

A negyedik felvonásban 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos. Kiss mindent megtett az egyenlítésért, ám 4:5-nél, saját adogatásánál elbizonytalanodott, s ez végzetesnek bizonyult.

A párharc szombaton 13.30 órától a párossal folytatódik. Kiss Sándor, a Davis-kupa-csapat kapitánya szerint a napokig lázas s gyomorrontással bajlódó Kisgyörgy Gergely pályára léphet. "Ezt az orvos is megerősítette. Számítok Kisgyörgyre, csak akkor lehet gond a szereplésével, ha lázasan ébred" - mondta a kapitány.

Kiss Sándor nagyjából elégedett azzal, hogy a nyitó nap után 1-1-re áll a párharc. "Bardóczky Kornél hozta a papírformát, jól játszott, de ezt el is vártam tőle. Kiss Sebőre sem lehet panasz, bár igazából nem volt esélye a győzelemre. De legalább jól kifárasztotta Andersent."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK