Vágólapra másolva!
A magyar férfi teniszválogatott 2-1-re vezet Norvégia ellen a Davis-kupa Euro-afrikai zóna II. csoport 2. fordulójában Szegeden, miután a Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely kettős három szettben, simán legyőzte a Jan Frode Andersen, Frederik Sundsten duót.

A hét eleje óta gyomorbántalmakkal küszködő Kisgyörgy Gergely kezdte a játékot, s a kettős kisebb nehézségek után, de biztosan nyerte az első gémet. A két páros egészen 3:3-ig fej-fej mellett haladt, utána Bardóczky magabiztosan nyerte adogatójátékát.

Ekkor Sundsten következett, ám a hórihorgas, 195 cm magas norvég keze megremegett, két kettőshibát is vétett, s brékeltek a magyarok. Kisgyörgy, akin már egyáltalán nem látszott a gyengélkedés, pompásan szervált, s juttatta előnyhöz - a 31 perces első szettben - a hazai csapatot.

A második játszma (45 p) kísértetiesen hasonlított az elsőre, a különbség csupán annyi volt, hogy ezúttal 4:4 után jutottak brékelőnyhöz a rendkívül pontosan, s olykor szellemesen játszó magyarok. A szenvedő fél a szintén 190 cm-es Andersen volt, aki a pénteki játékához képest meglehetősen gyengén adogatott, s a hálónál is bizonytalan volt. A befejező játékában Kisgyörgy szerválhatott, s kisebb megingások után hozta a játékot.

Az utolsó felvonásban (34 p) még annyit sem kellett várni a magyar brékre, mint a másodikban: a negyedik játékban ismét Andersen "bukott el" Bardóczky és a közönségkedvenc "Geri" könyörtelen adogatás-fogadásai, látványos ejtései és bombaerős kereszt-tenyeresei következtében.

Aztán 5:3-nál Sundsten is hibázott, s ezzel a szombati páros után újra előnyhöz jutott a magyar DK-csapat.

Davis-kupa, Euro-afrikai zóna, II. csoport, 2. forduló:
Magyarország - Norvégia 2-1 - állás a második nap után nap után:
Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely-Jan Frode Andersen, Frederik Sundsten 6:3, 6:4, 6:3

pénteken játszották:
Bardóczky Kornél - Helge Koll 6:2, 6:1, 6:1
Kiss Sebő - Jan Frode Andersen 4:6, 4:6, 6:3, 4:6

A vasárnapi első egyest (12:30 ó) Bardóczky játssza Andersennel, míg a második párosítása csak egy órával a mérkőzés előtt dől el.