Társoldalunk:

Regina Jacobs négyéves eltiltást kapott

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azt javasolja, hogy vegyék el az amerikaiak 4x400-as férfi váltójától a 2000-es sydneyi olimpián szerzett aranyérmet. Az IAAF illetékes tanácsa erről az olaszországi Grossetóban, a junior világbajnokság helyszínén döntött, s a határozatot azzal indokolta, hogy a stafétát az előfutamokban erősítő Jerome Youngról később bebizonyosodott: 1999-ben doppingoláson, nandrolon-használaton érték. 

Ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága az augusztus 13-án kezdődő athéni játékok előtt tartandó ülésén elfogadja a javaslatot, akkor az eredetileg második helyen végzett Nigéria kapja az aranyérmet, míg Jamaica csapata lesz a második, a Bahama-szigetek pedig a harmadik.  

A svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) már június végén közzétette álláspontját az üggyel kapcsolatban: eszerint Young doppingvétséget követett el 1999. június 26-án, s ezért 2001. június 25-ig el kellett volna őt tiltani a versenyzéstől, s az amerikai szövetség (USATF) helytelenül cselekedett, amikor engedte rajthoz állni Sydneyben.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK