Vágólapra másolva!
Nagyszerű hangulatban várja Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoka az Alejandro Lakatus elleni szombati címvédő mérkőzését. A budapesti Récsei Centerben tartott nyilvános edzésen Madár mindössze negyed órát töltött a ringben edzőjével, Fritz Sdunekkel.

Az amatőrként olimpiai bronzérmes öklöző odafigyelve, ezzel együtt vidáman és felszabadultan mozogta végig a laza tréninget. "Nagyon örülök, hogy ismét hazai közönség előtt bokszolhatok. Annyit kérek, hogy mindenki szorítson értem" - mondta.

Ellenfelét egyelőre nem igazán ismerhette meg a közönség, a magyar anyától született, román-spanyol kettős állampolgár Lakatus ugyanis némi ugrókötelezés és "árnyékboksz" után gyorsan elhagyta a küzdőteret.

A "minigála" jellegű edzésen szorítóba lépett Kótai Mihály, a WBF nagyváltósúlyú világbajnoka is, aki Erdeihez hasonlóan ugyancsak 12 menetesre tervezett ütközetben teszi kockára címét a Kisstadionban. Ellenfele a guayanai Denny Dalton lesz.

Az összes öklöző közül éppen Kótai tűnt a legvidámabbnak, noha nagy lendülettel dolgozta végig a neki szánt időt. A gyors ütéskombinációk közé néhány "színházi" elemet is becsempészett, ezzel pedig többször megnevettette a szép számban összegyűlt közönséget.

A szombati bokszgála keretében mutatkozik be a profik között az athéni olimpián várakozáson alul szerepelt, amatőrként Európa-bajnoki ezüstéremmel büszkélkedő Balzsay Károly, s a fellépők között lesz a korábban szintén többszörös magyar amatőrbajnok, Hidvégi György is. Előbbi a nagyközépsúlyban próbál szerencsét, utóbbi az úgynevezett cirkálósúlyban második meccsét vívja hivatásosként.

A gála szombaton 18.30-kor kezdődik, s a programban nyolc összecsapás szerepel.