Társoldalunk:

Jerome Youngot örökre eltilthatják

2004.09.18. 19:49

Francia lapértesülés szerint Jerome Young doppingtesztjének B-próbája is pozitív eredményt hozott, s a 400 méteren világbajnok amerikai futó örökös eltiltásra számíthat.

A L'Equipe című francia sportlap úgy tudja, Young szervezetében a július 23-iki párizsi Golden League-viadal után eritropoetint (EPO) találtak, és ezt az ellenpróba is megerősítette. A 27 éves klasszis sprintert élete végéig eltilthatják, mivel egyszer már tiltott szer használatán érték, 1999 nyarán nandrolont mutatott ki nála az ellenőrzés.

Young első ügye csak a tavalyi vb alatt került napvilágra, ugyanis hazája szövetsége nem büntette meg őt, s így részt vehetett a sydneyi olimpián is, amelyen az amerikai váltó tagjaként aranyérmet nyert. A svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) álláspontja szerint Young doppingvétséget követett el 1999. június 26-án, s ezért 2001. június 25-ig el kellett volna őt tiltani a versenyzéstől. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság már tavaly vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, s kilátásba helyezte a staféta eredményének törlését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK