Vágólapra másolva!
Kiss Sándor kapitány bízik abban, hogy a magyar teniszválogatott megállja a helyét az esélyesebb Szerbia és Montenegró ellen a Davis-kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának péntektől vasárnapig tartó 3. fordulójában Szegeden, s feljut az I. osztályba.

"Ellenfeleink jóval előkelőbb helyet foglalnak el a világranglistán, mint mi, ennek ellenére nem fogunk feltartott kézzel bemenni a pályára" - mondta a budapesti sajtótájékoztatón a korábbi kiváló játékos. "A Davis-kupának mindig sajátos hangulata van, s remélem, hogy szoros mérkőzés lesz, ráadásul a hazai közönség biztatása is sokat jelenthet a hétvégén."

Szerbia és Montenegró elsőszámú játékosa Janko Tipsarevic, aki jelenleg 112. a világranglistán, továbbá Dusan Vemic (209.), Boris Pashanski (239.) és a játékos-kapitány Nenad Zimonjic (342.) küzd majd meg a magyarokkal. A hétvégi összecsapáson Bardóczky Kornél (266.), Kiss Sebő (725.), Balázs György (792.) és Kisgyörgy Gergely (egyesben nincs helyezése a listán) játszhat a hazaiaknál a Gellért Szabadidőközpont salakos pályáin.

A sorsolást csütörtökön 11 órakor rendezik, majd pénteken a két egyesre (10 ó), szombaton a párosra (12.30 ó), s vasárnap két újabb egyesre (10 ó) kerül sor. A csoport első fordulójában a magyarok áprilisban, Dublinban 4-1-re verték Írországot, ezzel a csapat 15 év után nyert ismét idegenben. A második körben Szegeden Bardóczkyék nagy csatában Norvégiát győzték le 3-2-re.

A Davis-kupában gyakran előfordul, hogy az esélytelenebb gárda sikerével fejeződik be az összecsapás. Bizonyság erre, amikor a magyarok 1995-ben - óriási meglepetésre - a budapesti Kisstadionban legyőzték az ausztrálokat.

"Bárki legyőzhető, mindenkinek megremeghet a keze, s ez különösen érvényes a Davis-kupára, hiszen ki gondolta volna, hogy megverjük az angolokat, az argentinokat és felejthetetlen meccsen az ausztrálokat is. Mégis sikerült. Remélem, a hét végén is így lesz"- mondta az egykori hős Krocskó József, aki kilenc esztendeje a mindent eldöntő utolsó összecsapáson 6:4, 6:4, 3:6, 6:3-ra diadalmaskodott Mark Philippoussis ellen, s ezzel a Világcsoportba juttatta a válogatottat.