Társoldalunk:

Kikapott a magyar Davis-kupa-válogatott

2004.09.26. 14:57

Nem az eső, hanem a szerb-montenegrói teniszválogatott jelentette a legnagyobb problémát a magyar tenisz Davis-kupa-csapatnak Szegeden, miután a két egyes után párosban is kikapott a Bardóczky, Kisgyörgy, Balázs trió, s nem jutott a sorozat első osztályába. A finálét majd az Egyesült Államok és Spanyolország játssza, miután az elődöntőben legyőzték a fehéroroszokat, illetve a franciákat.

Először a világranglistán 792. Balázs György vereséget szenvedett Janko Tipsarevictől (112.), a vendégek legjobbjától. Az összecsapás szombaton Tipsarevic kétszettes vezetésénél sötétedés miatt szakadt félbe, s várható volt, hogy Balázs nem tud fordítani. A vasárnapi folytatás mindössze 35 percig tartott, s a magyar játékosnak esélye sem volt a sikerre.

Aztán folytatódott s kudarcsorozat: a Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely kettős kikapott a Nenad Zimonjic, Dusan Vemic duótól, s ezzel a vendégek behozhatatlan, 3-0-s előnyre tettek szert.  A magyaroknak az alig másfél órás találkozón szinte esélyük sem volt a sikerre, ugyanis Bardóczky és Kisgyörgy is formája, tudása alatt játszott. A kudarccal eldőlt, hogy a válogatottnak nem sikerült az első osztályba kerülnie.

A két kapitány megegyezett, hogy a hátralévő két egyest már nem játsszák le. "Nagyon csalódott vagyok, nem erre számítottam. Tudtam, hogy a szerbek jobbak, esélyesebbek, de jóval harcosabb játékot vártam a fiúktól. Sajnos azzal, hogy Bardóczky elveszítette az első egyest szombaton, óriási hátrányba kerültünk. A párosról pedig jobb ha elfeledkezünk. Nem is emlékszem mikor kapott ki magyar duó utoljára ilyen gyorsan DK-meccsen" - mondta Kiss Sándor DK-kapitány.

eredmény
Davis-kupa, Euro-afrikai zóna, II. csoport, 3. forduló
Magyarország - Szerbia-Montenegró 0-3
Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely - Nenad Zimonjic, Dusan Vemic 3:6, 2:6, 2:6
Balázs György - Janko Tipsarevic 1:6, 4:6, 2:6
Bardóczky Kornél-Boris Pasansky 7:6, 4:6, 4:6, 2:6.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK