Vágólapra másolva!
A jövő évi birkózó-világbajnokság szervezői úgy vélik, szinte minden szempontból különleges eseményre kerül sor szeptember 25. és október 2. között a Papp László Sportarénában. 

Hegedűs Csaba, a magyar szövetség és a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, a vb nemcsak azért lesz egyedülálló, mert most először kerül együtt lebonyolításra a férfi szabad- és kötöttfogásúak, valamint a nők viadala, hanem többek között azért is, mert itt lesz az első igazán komoly vizsgája a nemzetközi szövetség (FILA) szeptemberi kongresszusán elfogadott új, a sportágat várhatóan alaposan megváltoztató - január elsején életbe lépő - szabályoknak.

A magyar fővárosban így már az egyes súlycsoportok küzdelmei egy nap alatt, egy szőnyegen zajlanak majd le egyenes kieséses rendszerben. A fináléba került versenyzők által legyőzött birkózók vigaszágon küzdhetnek tovább a két bronzéremért a 3x2 perces menetekből álló mérkőzéseken. A küzdelmek fogásnemenként hét-hét kategóriában, egyszerre három szőnyegen zajlanak majd.

A szervezők, akik közel 800 versenyzőt várnak, a sportot szeretnék összekapcsolni a kultúrával. A nyitóünnepség mellett a vb minden napjára terveznek kulturális programokat.

Hegedűs a hazai versenyzőkkel kapcsolatban elmondta, ő személy szerint több mint egy aranyat és összesen legalább öt érmet vár. Hangsúlyozta, az első magyar bajnok a piros-fehér-zöld színek 25. vb-elsőségét gyűjtheti be.

A sajtótájékoztatón, amelyen a sportminisztérumot Füleky András helyettes államtitkár, az olimpiai bizottságot pedig Molnár Zoltán igazgató képviselte, bemutatták azt a négyperces népszerűsítő videofilmet is, amelyet a FILA athéni kongresszusa előtt is levetítettek. Ebben nemcsak a helyszín kerül bemutatásra, de a versenyzőknek szállást adó Hotel Stadion és a város nevezetességei is.

A sport és a kultúra mellett egy nagyszabású sportorvosi világkonferenciára is sor kerül a Puskás Ferenc-stadion területén található SYMA csarnokban.