Vágólapra másolva!
A The Sunday Timesra hivatkozva az ausztrál Herald Sun cikket közölt, amelyben Dick Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke kijelentette: Fazekas Róbert és Annus Adrián manipulálta az athéni olimpia doppingvizsgálatát, s mindketten hamis vizeletet produkáltak az ellenőrzés során.

Dick Pound ismét támadásba lendült a két, aranyéremtől megfosztott magyar atlétával szemben, s bejelentette: Fazekas Róbert diszkoszvető és Annus Adrián kalapácsvető manipulálta a vizeletmintákat az olimpiai doppingellenőrzéskor.

A WADA elnöke úgy nyilatkozott, a két magyar egy kis műanyagtartályban más vizeletét adta le. "A készülék, amelyet használtak, egy gumicsőből és ennek a végén egy kis ballonból állt, amelyet a végbélbe helyeztek fel. A bőrszínű csövet a nemi szőrzeten keresztül vezették át, s a pénisz alatt helyezték el. Amikor eljött a vizsgálat ideje, a manipulált vizeletet kiengedték a csőből, s úgy tettek, mintha normális mintát produkáltak volna. Ez undorító!"

Pound elmondta, az athéni olimpia győztesként került ki a doppingellenes harcból, hiszen 25 sportoló - köztük három aranyérmes - bukott meg a vizsgálatok során.