Vágólapra másolva!
Sajtóinformációk szerint Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke vasárnap találkozik Annus Adriánnal, aki csütörtökön jelezte, neki hajlandó visszaadni athéni aranyérmét. Az értesülést a MOB nem erősítette meg. Pál T. Gábor, a versenyző sajtótitkára a távirati irodának azt mondta, vasárnap Budapestre utaznak, hogy Annus visszaadja a medált.

A MOB-elnök a Klub Rádiónak azt mondta, hogy vasárnap 10 és 13 óra között a Hotel Héliában várja a doppingvétség miatt az ötkarikás játékokról kizárt és első helyétől megfosztott kalapácsvetőt.

Annus úgy fogalmazott: "Bár többször hangoztattam: nem adom vissza olimpiai aranyérmem, tettem egy ígéretet is. Amennyiben a többi magyar sportolót hátrány érheti emiatt, visszaszolgáltatom a tőlem jogtalanul elvett olimpiai címhez járó medaliont".

"Az ötkarikás játékokon az aranyérmet a MOB elnöke, Schmitt Pál akasztotta a nyakamba. Azóta azonban egyszer sem keresett, nem segített, sőt nyilatkozataival érthetetlen módon engem hozott hátrányos helyzetbe. Hát vigye is el ő! Úgy döntöttem, egyedül neki, személyesen vagyok hajlandó visszaadni az aranyérmet. A MOB elnöke talán szakít időt egy ilyen, a többi magyar sportolónak is fontos ügyre. Ráadásul végre alkalmam lesz neki elmondani érveimet, mert eddig csak a WADA és a NOB illetékeseinek meghallgatására tudott időt szakítani" - így Annus.