Vágólapra másolva!
Két nemzetközi versenyről két érem, egy ezüst- és egy bronz, vagyis Póth Diána igazán jól kezdte a szezont. S Eb-4. helyezett műkorcsolyázónőnk az elmúlt hét végi zágrábi Golden Spin viadal eredményhirdetésénél nem mindennapi előzmények után állhatott fel a dobogó harmadik fokára: a rövid programban a palánknak korcsolyázott, nagyot esett, ezután viszont a szabadkorcsolyázásban ő volt a legjobb a mezőnyben.

- Mi történt egészen pontosan Zágrábban?
- A rövid programom során olyan esett meg velem, ami eddig még soha, s remélem, hogy ilyenben ezután már nem is lesz részem soha. Az ugráskombinációm előtt rosszul mértem fel a terepet, és amint hátrafelé "koszorúztam", nekimentem a palánknak. Az első pillanatban azt sem tudtam, hogy fiú vagyok vagy lány. Mert az előfordul, hogy az ember az ugrásból elesik, no de hogy éppen előtte, és így?! A malőr után igyekeztem gyorsan felpattanni, és folytattam a programot, de az is csoda, hogy a huszonegy fős mezőnyből a hetedik helyre kerültem. Ezek után persze nem gondoltam volna, hogy dobogós leszek a versenyben. Viszont másnap a szabadkorcsolyázásom nagyon jól sikerült, és ennek köszönhetően elcsíptem a harmadik helyet. A történtek után ennek rettentően örülök, bár rögtön megfordult a fejemben, hogy ha nincs az a baki a rövid programomban, akkor nyerhettem volna.

- A szezonkezdéssel összességében elégedett?
- Természetesen, hiszen a bécsi nemzetközi verseny kimondottan jól sikerült számomra, itt az orosz Volcskova mögött második lettem. Van két jó programom, a kűröm alapja csacsacsa, a rövid programomat pedig a Bond-lányok hegedűmuzsikájára futom, az ugrásaim biztosabbak lettek, megy a tripla toe-loop, tripla toe-loop kombináció, javult a kondícióm. S bizakodom, hogy a jövő év elején ott lehetek a torinói Európa-bajnokságon.

- Egy éve ilyenkor a budapesti Eb-re kiírt hazai válogatón négyen pályáztak két helyre, valójában azonban hárman egyre, mert Sebestyén Júlia helye már akkor is biztos volt. Nagy traumaként érte meg, hogy februárban nem szerepelhetett az akkori nevén még Budapest Sportarénában?
- Amikor eldőlt, hogy nem indulhatok, abban a pillanatban összedőlt a világ számomra. De aztán valahogy túltettem magam a történteken. A korcsolyázástól pedig egyáltalán nem ment el a kedvem, a balul sikerült válogató után pár nappal újra ott voltam a jégen.

- Néhány nappal ezelőtt az Art on Ice show műsorában, mint minden fellépő, nagy sikert aratott a Papp László Sportarénában. Lesz folytatás?
- Az én szerződésem a prágai és a budapesti fellépésre szólt, s a hogyan továbbot majd eldönti a produkció menedzsmentje. Hasonló jellegű, de kisebb gálákon már szerepeltem külföldön, Franciaországban és Németországban, s nem tagadom, hogy a korcsolyázásnak vonz ez a műfaja.

- No és a modellkedés is, változatlanul?
- Hogyne, de ez ma is csak egy kis szelete az életemnek, így a korcsolyázás és a tanulás sem látja a kárát. Nem vagyok semmilyen reklámügynökséghez bejelentkezve. Legyen szó fotózásról, divatbemutatón történő fellépésről vagy éppen a legutóbbi munkámról, ami a Rexona-kampányban való részvételem volt, úgy néz ki a helyzet, hogy felhívnak telefonon, és megkérdezik, érdekel-e a dolog. És általában érdekel.

Fábik Tibor