Vágólapra másolva!
A Magyar Vívószövetség elnöksége további négy évre, a pekingi olimpia végéig Szabó Bencét bízta meg a szövetségi kapitányi teendők ellátásával. A szakvezető szerződésének a részleteit később dolgozzák ki.

Szabó, aki 2002 januárjától irányítja a válogatottat, a keddi ülésen nagy vonalakban ismertette az ötkarikás ciklusra vonatkozó elképzelésit, melyeket a sportág vezetősége elfogadott. A részletek megvitatására ezúttal nem került sor, mert a szövetség még azt sem tudja, hogy jövőre mekkora költségvetéssel számolhat.

"El vagyok keseredve, hogy nem tudtam konkrét tervet készíteni. Egyelőre arra kaptam megbízást, hogy az idei utazási büdzsének a felét alapul véve állítsak össze egy versenyeztetési koncepciót. Így most húszmillió forinttal számolok, amiből hat fegyvernem költségeit kellene fedezni. Csak hogy jelezzem, miről van szó, csupán Grand Prix-ből fegyvernemenként öt szerepel a nemzetközi naptárban, amely egyébként minden korábbinál több tengerentúli viadalt tartalmaz" - mondta a kapitány.

"Ebben a sportágban nem lehet versenyzés nélkül felkészülni egy világbajnokságra, ráadásul ha elveszítjük a jó pozícióinkat, nehezebb helyzetből kellene eredményesnek lennünk. Ezzel együtt tudomásul vettem, hogy kompromisszumokat kell kötni, így az ésszerűség határán belül igyekszem összeállítani egy tervet."