Vágólapra másolva!
Harmincnégy éves korában elhunyt Mikael Ljungberg olimpiai és háromszoros világbajnok svéd birkózó. A versenyzőt, aki a 2000-es sydneyi játékokon 97 kg-ban szerzett aranyérmet, a Göteborg melletti Mölndal kórházában érte a halál.

A svéd lapok egyelőre csak találgatnak az okot illetően. A francia hírügynökség úgy tudja, a sportoló öngyilkosságot követett el. A stockholmi Aftonbladet szerint a birkózót már hosszabb ideje depresszióval kezelték. Ami tény: két éve, miután súlyos vállsérülése miatt bejelentette visszavonulását, több csapás is érte, elhunyt az édesanyja, majd elvált.

"Halálhíre teljesen letaglózott mindenkit" - áll a szövetség sajtóközleményében. A versenyző edzője, Frank Steen a skandináv ország egyik legnagyobb birkózójának nevezte Ljungberget.

Ljungberg 1993-ban, 1995-ben és 1999-ben világbajnoki címet szerzett, 1995, 1998 és 1999-ben pedig Európa-bajnoki aranyat akasztottak a nyakába. Négy éve, Sydneyben az olimpián az ukrán David Saldadze ellen győzött pontozással (korábban az 1996-as atlantai játékokon szerzett egy bronzérmet is).

(MTI) / [origo]