Vágólapra másolva!
A BSE-ESMA kajak-kenu szakosztályában folytatja pályafutását Szabó Szilvia, Bóta Kinga és Viski Erzsébet, az athéni olimpián ezüstérmes négyes három tagja.

"Klubunknál, Tiszaújvárosban Athén után korrektül jelezték, hogy a jövőben már nem tudnak olyan körülményeket biztosítani a számunkra, mint korábban, ezért kellett új egyesületet keresnünk" - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Szabó Szilvia. A 12-szeres világbajnok klasszis elárulta: új munkaadójukkal, illetve Szabó Sándor szakosztály-vezetővel szinte azonnal közös nevezőre jutottak, és rövid időn belül mindenben megegyeztek. A versenyzők négy évre kötelezték el magukat a BSE-hez.

A vezetőség nagy reményeket fűz a hölgyek szerepléséhez, és alapvető elvárása velük szemben, hogy kvalifikálják magukat a 2008-as pekingi olimpiára. A trió az augusztusi ötkarikás játékok után úgy döntött, hogy elhagyja eddigi edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint (a kvartett vezérevezőse, Kovács Katalin továbbra is a női szakágat vezető szakembernél készül), s október végén bejelentette: a következő idénynek már Simon Miklóssal, a KSI trénerével vág neki.

"Egyelőre még nem tudjuk, hogy a jövő évi viadalokon milyen formációban indulunk, a tavaszi vízre szállás után több lehetőséget is kipróbálunk" - fogalmazott Szabó Szilvia, aki azonban annyit elárult: nem tartja valószínűnek, hogy az ezüstnégyes az elmúlt években megszokott összeállításban vegyen részt a világversenyeken. A 2005-re vonatkozó elvek szerint az egyesben és párosban mutatott teljesítmények alapján alakulnak majd ki az Eb-n, illetve a vb-n induló kvartettek, azaz a négyeseknek nem írnak ki külön válogatót.