Vágólapra másolva!
Megsérült, ezért lemondta Kótai Mihály, a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnoka ellen tervezett címmérkőzést Vince Phillips. Ennek ellenére lehet, hogy nem marad kihívó nélkül a Polish Box Promotion öklözője, mert a Felix Promotion bejelentkezett, hogy hajlandó lenne összehozni egy meccset Kovács Attilával, aki eddigi 11 mérkőzésén 10 győzelmet aratott.

Az amerikai öklöző - aki évekig volt az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) világbajnoka kisváltósúlyban - edzésen kéztörést szenvedett, így nem is tehetett mást, mint hogy visszalépett az összecsapástól.

Egyelőre nem ismert, hogy ki lesz Kótai ellenfele a december 18-i nyíregyházi gálán. Egyes források szerint a volt kisváltósúlyú világbajnok Frankie Randall ellen léphet a ringbe a magyar bokszoló, mások viszont úgy vélik, hogy ez kizárt, mivel a korábban a jelöltek közé sorolt amerikai rivális megbukott egy drogteszten.

A profibox.hu értesülése szerint elképzelhető, hogy a Felix Promotiontől érkezik Kótai riválisa. Az internetes szaklap úgy tudja, hogy a magyar istálló tulajdonosa kész kivenni Kovács Attilát - 11 mérkőzésen 10 győzelem, benne 5 KO - a győri gálája programjából, hogy kiállhasson a WBF világbajnoka ellen.

Rácz Félix szinte biztos abban, hogy meg tudna állapodni a Kótait foglalkoztató Polish Box Promotion elöljáróival, sőt még a magyar szövetségnek járó rendezési díjat is kész lenne átvállalni a mérkőzés létrehozatala érdekében.

Kótai legutóbb szeptember 11-én, a Kisstadionban a guayanai Danny Daltont győzte le egyhangú pontozással, és védte meg ezzel világbajnoki övét.