Vágólapra másolva!
Úgy látszik, nem mindenki volt elragadtatva a WBC-világbajnok Vitalij Klicsko Danny Williams elleni hétvégi címvédésétől. A korábbi legjobb nehézsúlyú, Lennox Lewis például a mérkőzés hatására a visszatérés gondolatával kezdett kacérkodni, a botrányos nyilatkozatiról is ismert James Toney pedig Frankensteinhez hasonlította az ukrán ökölvívót.

Ahogyan az a visszavonult nagy bajnokok esetében történni szokott, Lennox Lewis visszatérésének lehetősége szinte hetente terítékre került a profiboksszal foglalkozó sajtótermékekben, mióta a brit bunyós Vitalij Klicsko elleni, tavaly júniusi nyögvenyelős győzelme után úgy döntött, hogy szögre akasztja a kesztyűt.

A boksztudása mellett átlagon felüli intelligenciája miatt is közkedvelt Lewis eddig kategorikusan cáfolta, hogy újra bokszolni akarna, mondván, bolond lenne egy esetleges vereséggel kockáztatni a pályafutása során felépített renoméját. A Klicsko-Williams meccs után azonban már azt pedzegette: erős kísértésbe esett, hogy elvállaljon egy Klicsko elleni visszavágót.

Első mérkőzésüket Klicsko sérülés miatt kényszerült feladni, azóta pedig az ukrán - független források szerint - a nehézsúlyú mezőny első számú alakjává nőtte ki magát. Vasárnapi kihívóját, Danny Williamst a nyolcadik menetben ütötte ki egy kezdettől fogva egyoldalú összecsapáson.

"Néztem a mérkőzést, és valami megmozdult bennem" - nyilatkozta Lewis a skysportsnak. "Mindössze kilenc hónapra lenne szükségem, hogy újra csúcsformába kerüljek, s a Dannyvel történtek kihozták belőlem a bunyó utáni vágyat. Meccs közben legszívesebben megveregettem volna a vállát, és azt mondtam volna neki: ülj csak le, haver, majd én befejezem helyetted. Hadd mutassam meg, hogy kell ezt csinálni."

Lewis hozzátette még: úgy érzi, azonnal ringbe kell szállnia, amikor azt látja, hogy olyan B kategóriás bokszolók, mint Chris Byrd vagy Hasim Rahman egyik pillanatról a másikra csúcsközelbe kerülnek. "Ők ketten talán kiállhatnak Klicsko ellen, de ami igazán kéne neki, az egy magas és jó ellenfél. Kíváncsi vagyok, ki lehet az" - fejezte be mondandóját sejtelmesen Lewis.

Klicsko brutális vasárnapi KO-ja másokat is véleményformálásra késztetett. A cirkálósúlyból nehézsúlyba erősödött James Toney például már régóta provokálja Klicskót, ezúttal pedig talán minden eddiginél durvább hangnemben tolmácsolta kihívását: "Még hogy a legjobb nehézsúlyú?! Röhögnöm kell. Ez az orosz Frankenstein csak az olyan béna mamlaszokat verheti meg, mint ez a Williams" - idézte Toneyt a profibox.hu. "Most beszéltem promóteremmel, Dan Goossennel. Mondtam neki, hogy kezdjen tárgyalni a meccsről minél hamarabb, mert ez ellen a Klicsko ellen nekem nincs is szükségem semmilyen félkészülésre. Úgy összetöröm, hogy a 9. menet környékén önként fogja feladni a küzdelmet."