Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko, a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú ukrán világbajnoka - aki december 12-én technikai KO-val diadalmaskodott a brit Danny Williams felett - május 14-én az amerikai Hasim Rahman ellen védheti meg címét.

Don King menedzser azt is elárulta, bár a helyszínről még nem született végleges döntés, a New York-i Madison Square Garden, illetve a Las Vegas-i MGM Grand és a Mandalay Bay Hotel is szívesen megrendezné az összecsapást.

King szerint minderről a végső döntés szerdán születhet meg, amikor találkozik Klicsko (35-2, 34 KO) két tanácsadójával. "A legfontosabb, hogy közös álláspontot alakítsunk ki. Bevallom, jelen pillanatban nem a helyszín, hanem a csata megszervezése a legfontosabb" - mondta a világ leghíresebb promótere.

"A vita még tart, a részleteket ki kell dolgozni, de ez az a küzdelem, amit védencem a legjobban szeretne" - nyilatkozta Steve Nelson, Rahman menedzsere.

Rahman (40-5-1, 33 KO), aki - az azóta már világbajnokként visszavonult brit - Lennox Lewis legyőzésével robbant be a köztudatba, legutóbb novemberben bokszolt: akkor a negyedik menetben kiütötte a szintén amerikai Kali Meehant.

(MTI)/[origo]