Vágólapra másolva!
Czink Melinda már a legjobb négy közé jutott a canberrai 110 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-tornán, miután a negyeddöntőben két játszmában legyőzte a német Marlene Weingärtnert. Az Australian Open selejtezőjében Gubacsi Zsófia is megnyerte első meccsét.

A világranglistán 128. helyen álló magyar játékos az előző körben Kapros Anikót legyőző amerikai Lindsay Lee-Waters (91.) ellen lép pályára a döntőbe kerülésért.

Búcsúzott viszont az első kiemelt olasz Silvia Farina-Elia, aki az ukrán Julijana Fegyaktól kapott ki, míg a negyedikként rangsorolt francia Marion Bartoli térdsérülés miatt feladta találkozóját.

WTA-torna, Canberra (110 ezer dollár), negyeddöntő:
Czink - Weingärtner (német) 6:3, 6:4
Lee-Waters (amerikai) - Barna (német) 6:4 6:2
Fegyak (ukrán) - Farina-Elia (olasz, 1.) 6:2, 6:4
Ivanovic (szerb-montenegrói) - Bartoli (francia, 4.) 6:1, 2:0-nál a francia versenyző térdsérülés miatt feladta

az elődöntőben: Czink - Lee-Waters, Fegyak - Ivanovic

Gubacsi Zsófia sikerrel vette a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulóját. A magyar játékos a hazai színekben versenyző Dubravka Cupacot győzte le simán, 6:1, 6:2-re.

A kvalifikációban még két mérkőzésen kell diadalmaskodnia, s akkor ugyanúgy főtáblás lesz, mint Mandula Petra, Kapros Anikó és Czink Melinda.

WTA-torna, Melbourne, Australian Open, sői selejtező, 1. forduló:
Gubacsi - Cupac (ausztrál) 6:1, 6:2

Búcsúzott az első helyen kiemelt argentin Guillermo Coria az új-zélandi Aucklandben zajló, 426 ezer dollár összdíjazású férfitenisztornától, miután a negyeddöntőben két 6:4-es játszmában kikapott a belga Olivier Rochustól.

ATP-torna, Auckland (110 ezer dollár), negyeddöntő:
O. Rochus (belga) - Coria (argentin, 1.) 6:4, 6:4
Gonzalez (chilei, 5.) - Ginepri (amerikai) 6:3, 6:4
Chela (argentin, 6.) - Starace (olasz) 6:1, 7:6 (7-5)
Hernych (cseh) - Acasuso (argentin) 6:4, 7:5