Vágólapra másolva!
A francia Alpokban fekvő Annecy város ügyészsége arra kérte a rendőrséget, indítson nyomozást a hatszoros Tour de France-győztes amerikai kerékpáros, Lance Armstrong állítólagos doppingvétségei ügyében.

A hatóságok először azt vizsgálják, hogy a kiválóságról tavaly nyáron kizárólag Franciaországban megjelent "LA-ügy: Lance Armstrong titkai" című könyvben leírtak mennyire fedik a valóságot.

A könyvben megszólal Armstrong egykori masszőrje, a brit Emma O'Reilly is, aki azt állítja: a versenyző 1998-ban doppingszerek szállításával bízta meg. A hölgyet a francia rendőrség már kihallgatta.

A kerekes január 10-én Angliában pert nyert a két szerző, Pierre Ballester és David Walsh, valamint a műből részleteket közlő brit The Sunday Times ellen. A londoni bíróság még nem döntött a kártérítés mértékéről, amely minden bizonnyal hatszámjegyű lesz.

Az amerikai sztár - aki a maga nemében világcsúcstartó a hat Tour-sikerrel - áprilisban dönt arról, hogy idén is részt vesz-e a világ legrangosabb kerékpáros körversenyén.