Vágólapra másolva!
Már a negyeddöntőknél tart az év első Grand Slam-tornája, és a nőknél az alsó ágon Serena Williams és Marija Sarapova találkozik majd az elődöntőben, miután az amerikai a második kiemelt Mauresmót, az orosz tini honfitársnőjét, Kuznyecovát verte. A férfiaknál Marat Szafin is a négy között van már, ahol Roger Federer vár rá. 

Sarapovának volt nehezebb dolga a negyeddöntőben, a US Open-győztes Kuznyecova ugyanis 49 perc alatt 6:4-re behúzta az első szettet. A 17 éves wimbledoni bajnoknő a hat bréket hozó másodikban aztán egyenlített, majd a harmadikban ismét csak két játékot engedélyezett honfitársának.

"Elég könnyelműen kezdtem a meccset, nem indultam el a labdákra" - nyilatkozta Sarapova. "Aztán a második játszma végétől, amikor mindketten kezdtünk fáradni a hőség miatt, már megpróbáltuk a lehető leggyorsabban befejezni a labdameneteket".

Williams már az első szettben nyomatékosította Mauresmóban, hogy sok jóra ne számítson, gyorsan elvette a francia adogatását, a sajátját pedig stabilan hozta, összesen öt pontot vesztett az első játszmában, ha ő szervált.

Végül 71 perc alatt eldőlt a párharc, az ifjabbik Williams a tizedik egymás elleni találkozón kilencedszer fogadhatta Mauresmo gratulációját. Sarapova ellen nem ilyen jó a mérlege, az első meccsüket Miamiban megnyerte, de később a wimbledoni döntőben és a WTA-világbajnokság fináléjában is az orosz lány örülhetett.

A férfiak első negyeddöntőjét az elviselhetetlen hőség miatt már fedett pályán rendeztek, a szervezők úgy döntöttek, hogy behúzzák a Rod Laver Arena tetejét. Marat Szafin azzal a Dominik Hrbatyval került össze, aki 6-5-re vezetett ellene összesítésben.

Az orosz óriás aztán az első szettben kétszer is elvette a szlovák adogatását, 26 perc alatt meg is volt a játszma. A második szorosabb volt, de 6:4-gyel ezt is Szafinnak sikerült abszolválnia, a harmadik pedig ismét 6:2 lett, eddigi legjobb meccsét játszotta a 2000-es US Open győztese, aki Federert kapta a döntőbe jutásért.

A svájci világelső tulajdonképpen sima meccsen búcsúztatta Andre Agassit, az ausztrál nyílt teniszbajnokság négyszeres győztesét. Az első játszmában 3-2-re vezetett Federer, amikor elvette Agassi adogatását, onnantól pedig nem hagyott esélyt az amerikainak. A második és a harmadik szett elején is rögtön brékkel indított a svájci, aki 46 nyerő ütést tudott felmutatni, szemben Agassi 13 hasonló megmozdulásával, így nem meglepetés, hogy mindössze 99 percig tartott a negyeddöntő.

Magyar szempontból jó hír, hogy Szávay Ágnes párosban is bejutott a második fordulóba a juniorok mezőnyében.

férfi egyes, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.) - Agassi (amerikai, 8.) 6:3, 6:4, 6:4
Szafin (orosz, 4.) - Hrbaty (szlovák, 20.) 6:2, 6:4, 6:2

női egyes, negyeddöntő:
Sarapova (orosz, 4.) - Kuznyecova (orosz, 5.) 4:6, 6:2, 6:2
S. Williams (amerikai, 7.) - Mauresmo (francia, 2.) 6:2, 6:2

junior nők, páros, 1. forduló:
Frankova, Szávay (cseh, magyar, 6.) - Hodinarova, Thyssen (cseh, holland) 6:2, 6:2