Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap Rennes-ben rendezik meg az asztalitenisz Európa TOP 12 viadalt, amelyen Tóth Krisztina és Póta Georgina is indul, Bátorfi Csilla viszont 1988 óta először marad távol a versenytől.

A negyedik helyen kiemelt Tóth tizedik alkalommal áll asztalhoz a rangos versenyen, legjobb eredményét tavalyelőtt érte el, amikor a harmadik helyen végzett.

A húszesztendős Póta (8. kiemelt) most mutatkozik be a viadalon, s ő lesz a mezőny legfiatalabb résztvevője. Bátorfi Csilla, aki három aranyérmet szerzett az Európa TOP 12-n, 1988 óta először nem vehet részt a versenyen.

"A mezőny rendkívül kiegyensúlyozott, a legnagyobb eséllyel Boros Tamara, a Statisztika horvát légiósa pályázik a végső sikerre. Jó lenne, ha Tóth és Póta túljutna a csoportmérkőzéseken, utána már minden lehetséges" - mondta Tarján András, a női válogatott szövetségi kapitánya, aki szintén ott lesz Rennes-ben.

A viadalt az elmúlt esztendőben Frankfurtban bonyolították le, akkor a férfiaknál a dán Michael Maze, a nőknél a német Nicole Struse végzett az élen, Tóth és Bátorfi a csoportmérkőzések során esett ki.

Az idei mezőnyben öt kínai származású játékos lesz, közülük négyen a nőknél. Szombaton a csoportmérkőzéseket és a negyeddöntőket, míg vasárnap az elődöntőket és a finálékat bonyolítják le.

A program:
szombat:
11 ó: csoportmérkőzések, 1. forduló
12.40: csoportmérkőzések, 2. forduló
14.20: csoportmérkőzések, 3. forduló
17 ó: negyeddöntők

vasárnap:
11.30: női elődöntők
13.10: férfi elődöntők
16.00: női döntő
17.00: férfi döntő