Vágólapra másolva!
Április 16. helyett csak május 21-én mérkőzik a lengyel Andrzej Golotával a világbajnok Lamon Brewster a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú címmérkőzésén.  A találkozó helyszíne Memphis helyett Chicago lesz.

Brewster eddig 31 győzelmet aratott, 2 vereséget szenvedett. Tavaly április 11-én érdekes körülmények között szerezte meg az övet: az ukrán Vlagyimir Klicsko ugyanis a negyedik menetben háromszor is padlóra küldte.

A következő felvonásban azonban az amerikai ökölvívó ütötte ki ellenfelét, majd közvetlenül a menet vége előtt újabb megrendítő erejű ütést vitt be. Az ukrán óriás rendkívül bizonytalanul mozgott, ezért a mérkőzésvezető véget vetett a küzdelemnek. Klicskót később kórházba szállították, hogy megvizsgálják, nem szenvedett-e agyrázkódást.

November 14-én a Puerto Ricó-i John Ruiz szoros csatában, ám egyhangú pontozással (114-111, 114-111, 113-112) bizonyult jobbnak Andrzej Golotánál, így megvédte címét a a Boksz Világszövetségnél (WBA). A lengyel bokszoló mérlege: 38 győzelem, 5 vereség, 1 döntetlen.