Vágólapra másolva!
Szerdán délelőtt befejeződött Lausanne-ban, a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) az olimpiai aranyérmétől megfosztott Annus Adrián meghallgatása, döntés hat héten belül várható.

Annus tárgyalása kedden egész nap, szerdán pedig három órán át tartott az Hotel de la Paix-ben. A meghallgatáson részt vett magyar illetékesektől az MTI úgy értesült, hogy a kalapácsvetőt nem vádolják csalással, a vizeletminta manipulálásával, "csak" a doppingszabályok megsértésével. A CAS hat héten belül hoz határozatot az ügyben.

Az athéni elsőségétől szintén megfosztott Fazekas Róbert meghallgatása csütörtökön kezdődik. A diszkoszvetőt - akárcsak Annust - Eva Maria Barki, Bécsben élő magyar ügyvéd védi. Fazekas mellett orvosa, Pikó Károly és családtagjai tanúskodnak.

A háromfős lausanne-i testületbe az atléták egy osztrák szakembert jelöltek, rajta kívül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a CAS képviselője alkotja a grémiumot, amelynek a döntése kötelező érvényű lesz a NOB-ra, a sportolókra s az érintett szövetségekre nézve egyaránt.

Annust utólagos mintavétel megtagadása, Fazekast pedig elégtelen mintaadás miatt zárták ki az olimpiáról. A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöksége Annust felmentette, Fazekast egy évre tiltotta el.