Tomba indulna a torinói olimpián

Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok alpesi síző Alberto Tomba szívesen rajthoz állna a 2006-os torinói téli ötkarikás játékokon, de a kvalifikációs szabályok gyakorlatilag meggátolják ebben.
Vágólapra másolva!

"Arról álmodok, hogy elindulok a hazai rendezésű olimpián. Azonban ez rendkívül nehéz, mert az érvényben lévő rendszer nem teszi lehetővé, hogy bekerüljek az olasz csapatba" - mondta a 38 éves korábbi világklasszis, aki 1998-ban vonult vissza.

Tombának azért van kevés esélye az indulásra, mert a szabályok szerint pontokat kellene gyűjtenie a Világkupában vagy más, a nemzetközi szövetség által szervezett versenyeken.

"A Vk-ban 80-as vagy 100-as rajtszámmal semmi esélyem sincs. Akkor most az Európa Kupában álljak rajthoz? Az nem lenne hozzám méltó" - mondta a technikás számok korábbi specialistája.

A bolognai születésű sztár 1988-ban a Calgaryban rendezett olimpián műlesiklásban és óriás-műlesiklásban diadalmaskodott, míg négy évvel később Val d'Isere-ben ez utóbbi számban szerzett aranyérmet. Emellett kétszeres világbajnok, s összesen 51 Világkupa-viadalon bizonyult a legjobbnak.