Vágólapra másolva!
Erősségi fokozatát tekintve a sportág történetének eddigi egyik legnívósabb nemzetközi sakkversenyét rendezik meg májusban Szófiában, amelyre Polgár Judit is hivatalos.

A bolgár sajtó külön kiemeli, hogy a 12. és 22. közötti viadalon asztalhoz ülő nagymesterek között a magyar kiválóság az egyetlen női induló.

A bolgárok első számú sakkozójának, a világranglistán jelenleg harmadik Veszelin Topalovnak a kezdeményezésére született meg a torna, amelyre a szülés után a nemzetközi sakkelitbe visszatérő Polgár mellett már az orosz Vlagyimir Kramnyik, az indiai Viswanathan Anand és az ukrán Ruszlan Ponomarjov is visszaigazolta részvételi szándékát.

A hatodik szereplő a világelső orosz Garri Kaszparov lehet, de ő még nem jelezte, hogy elfogadja a szófiai invitálást. Ha nem indul, helyére a világrangsorban pillanatnyilag 5., de a negyedévente készülő új lajstrom megjelenésekor már - Wijk aan Zee-i tornagyőzelmével - harmadikká előlépő Lékó Pétert várják a bolgár szervezők - jegyezte meg az EFE spanyol hírügynökség.