Vágólapra másolva!
A félnehézsúly korábbi első számú sztárja, Roy Jones Junior elismerőleg nyilatkozott a szombaton a Boksz Világszövetség (WBA) koronájáért ringbe szálló Dariusz Michalczewskiről, sőt, kijelentette: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy régen várt csatájukra mégis sor kerüljön.

A súlycsoport vitathatatlanul két legkiemelkedőbb alakja az elmúlt évtizedben - azaz amíg a csúcson voltak - sosem mérkőzött meg egymással, annak ellenére, hogy mind a közvélemény, mind a szakma nagyon várta összecsapásukat.

A pályafutása során egyedülálló módon a középsúlyban, a félnehézsúlyban és a nehézsúlyban is világbajnoki címet szerzett 36 éves Jones tavaly előbb Antonio Tarvertől, majd Glen Johnsontól is KO-vereséget szenvedett, ezért úgy döntött, visszavonul.

Most az HBO televízió szakkommentátoraként dolgozik, de burkoltan kijelentette, egyáltalán nem elképzelhetetlen visszatérése. "Jelen állás szerint nem vagyok aktív, és még nem is gondolkodtam el azon, mi lenne, ha újra bokszolnék. Ám soha ne mond, hogy soha. Dariusz Michalczewski pedig a világ egyik legjobb bokszolója" -foggalmazott sejtelmesen az 52 mérkőzésén 49 győzelmet elért szupersztár.

A lengyel klasszis legutóbb 2003 októberében lépett kötelek közé, s akkor hatalmas meglepetésre kikapott Julio Cesar Gonzaleztől, így kilenc év után elvesztette a Boksz Világszervezet (WBO) övét.

Mihalczewski szombaton a nagyszabású hamburgi gála főmérkőzését vívja majd a WBA-bajnok, francia Fabrice Tiozzo ellen. A WBO öv magyar tulajdonosa, Erdei Zsolt is érdekelt lesz az eseményen: lengyel klubtársa összecsapása előtt a - tavaly már legyőzött - argentin Hugo Hernan Garay ellen készül megvédeni címét.