Vágólapra másolva!
Meglepetésre Nicolas Kiefer két szoros játszmában legyőzte az idei Australian Openen diadalmaskodó orosz Marat Szafint az egymillió dollár összdíjazású dubaji férfitenisz-torna első fordulójában. A két játékos párharcában a német kiegyenlített, ugyanis ezzel mindketten három-három mecset nyertek egymás ellen. Legutóbb tavaly Torontóban találkoztak, s akkor is Kiefer győzött.

Ugyancsak az első fordulóban búcsúzott Paradorn Srichaphan: a thaiföldi játékost a spanyol Feliciano Lopez verte három szettben. Srichaphan, aki két éve még kilencedik volt a világranglistán, az idén már öt meccset veszített el, s mindössze hetet nyert meg.

A papírformának megfelelően, viszont a vártnál nagyobb csatában nyerte Tim Henman a Greg Rusedski elleni brit nosztalgia-rangadót. Az első szettben még a kanadai származású, balkezes klasszis elképzelése érvényesült, a kilencedik gémben elvette ellenfele adogatását, s ezzel játszmaelőnyhöz jutott. A hagyományos világranglistán 7. Henman azonban egyre jobban belelendült, nagy csatában egyenlített, majd a győzelmet is megszerezte.

A két klasszis nyolcadszor találkozott, s Henman most már 6-2-re vezet.

ATP-torna, Dubai (1 millió dollár), 1. forduló:
Kiefer (német) - Szafin (orosz, 2.) 7:6, 6:4
Juzsnyij (orosz, 7.) - T. Johansson (svéd) 7:6, 6:1
Davigyenko (orosz, 6.) - Santoro (francia) 6:3, 6:3
Lopez (spanyol) - Srichaphan (thaiföldi) 6:2, 3:6, 6:3
Andrejev (orosz) - Chiudinelli (svájci) 6:3, 7:5
Henman (brit, 3.) - Rusedski (brit) 4:6, 7:6, 6:4

Daniela Hantuchova nagy küzdelemben legyőzte Magdalena Maleevát a 600 ezer dollár összdíjazású dohai nőitenisz-tornán, s bejutott a nyolcaddöntőbe. A bolgár játékos a döntő szettben már 3:0-ra vezetett, ám a szlovák - "szokásától" eltérően - ezúttal nem adta fel, hanem sorozatban hat gémet nyerve biztosította helyét a legjobb 16 között.

WTA-torna, Doha, (600 ezer dollár), 1. forduló:
Hantuchova (szlovák) - Maleeva (bolgár) 4:6, 6:4, 6:3
Pratt (ausztrál) - Sfar (tunéziai) 7:5, 6:2
Kirilenko (orosz) - Safarova (cseh) 6:3, 6:1
Szugijama (japán) - Stosur (ausztrál) 6:2, 6:3.