Vágólapra másolva!
A linaresi szuperverseny második fordulójában Lékó Péter játszmája az angol Michael Adams ellen a 18. lépésben döntetlenre végződött. Viswanathan Anand érdekes végjátékban legyőzte Veszelin Topalovot, míg Garri Kaszparov világossal hiába nyert minőséget, a FIDE világbajnoka, Rusztam Kaszimdzsanov döntetlenre mentette a partit. A harmadik játéknapon Lékó világossal Ananddal mérkőzik meg.

Lékó Péter egyéni mérlege az angolok legjobbja, Michael Adams ellen minimális pluszt mutatott, nagymesterünk négyszer nyert, háromszor kikapott 20 döntetlen mellett. A rapid partikat is számolva Adams eredménye a jobb, hét győzelem és 4 vereség 21 remivel. Adams a torna első fordulójában balszerencsés vereséget szenvedett Topalovtól, esélyes támadást vezetett, de időzavarban nagyot hibázott. A vesztés után az angol sakkozó a biztonságra helyezte a hangsúlyt, elkerülte a Marshall támadást, amellyel Péter a brissagó világbajnoki döntő nyolcadik partijában szenzációs győzelmet aratott. A sorozatos cserék kiegyenlített álláshoz vezettek, és logikus volt a korai békekötés.

Sohasem unatkoztunk, amikor Anand és Topalov csatázott. Ötvenkét játszmát vívtak már, az indiai exvilágbajnok 15 győzelmet ünnepelhetett, míg a bolgár nagymester 10-szer nyert. A rapid partik jelentették Anand fölényét, hiszen ezek nélkül 7-7-re álltak 13 remi mellett. Topalov a Corus szuperverseny második fordulójában villámgyors győzelmet aratott az orosz világelső, Vlagyimir Kramnyik ellen, és megismételte azt az újítást, amivel a világbajnok soraiban akkora zavart okozott. Anand készült, de igazán jelentős javítást nem tudott felmutatni, a kialakult végjátékot egyenlő esélyűnek gondoltuk. Topalov azonban többször is hibázott, tisztet vesztett, Anand a bolgár szabadgyalogjait sikerrel feltartóztatta, értékes győzelmet aratott.

Garri Kaszparov február 26-ig kapott határidőt, hogy jelezze a FIDE vezérkarának, lejátssza-e Rusztam Kaszimdzsanov elleni világbajnoki döntőjét. Az orosz exvilágbajnok korábban négyszer csapott össze az üzbég nagymesterrel és 4-0-ra vezetett. Linaresben a FIDE világbajnoka megszerezte első fél pontját. Az orosz huszárjátékban Kaszparov határozott előnyt ért el, minőséget is nyert, de ellenfele időzavarában bizonytalankodott.