Vágólapra másolva!
Póth Diána ellenében Pavuk Viktória nyerte a Gyakorló Jégcsarnokban rendezett válogatót, így kettejük közül ő indulhat a március 14-én kezdődő moszkvai műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

A tavalyi, budapesti Európa-bajnokság negyedik helyezettjét az öt bíróból - akik titkos szavazással döntöttek - négy látta jobbnak. A szakemberek véleménye szerint igazságos ítélet született, mivel a 18 éves tehetség gyakorlata sokkal erősebb volt, ráadásul kevesebbet is hibázott.

"Nagyon megkönnyebbültem. Úgy érzem, kihoztam magamból a jelenlegi maximumot, noha kétszer is rontottam, ráadásul ebből az egyik esés volt. Van két hetem, hogy felkészüljek a vb-re, addigra biztosan formába lendülök. A sérülésem már csak annyiban hátráltat, hogy nem tudok tripla-tripla kombinációt ugrani" - mondta a felmérő után Pavuk, akinek egyébként szerdán ellopták az autóját.

A válogatóval teljessé vált az olimpiai kvalifikációs vb-n induló magyar csapat névsora: a nőknél Pavuk mellett a tavaly Európa-bajnok Sebestyén Júlia, a férfiaknál Tóth Zoltán, míg a jégtáncosoknál a kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila szerepelhet az orosz fővárosban.