Vágólapra másolva!
Moszkvában, a negyedszer megrendezett Aeroflot nyílt verseny ötös holtverseny után az izraeli Emil Szutovszkij győzelmével fejeződött be. Szutovszkij ötször vezette a sötét bábukat, míg holtversenyes társai csak négyszer játszottak sötéttel. Szutovszkij a 21.500 dollár mellé még a dortmundi szuperversenyre szóló meghívást is kiharcolt. Óriási esélyt szalasztott el az ukrán Vaszilij Ivancsuk, gyorsan gyalogot nyert a francia Etienne Bacrot ellen, de előnyét nem tudta érvényesíteni. Győzelemmel fejezte be szereplését Berkes Ferenc, míg Gyimesi Zoltán kikapott az ukrán exvilágbajnoktól, Ruszlan Ponomarjovtól.

Rendkívüli izgalmakat, váratlan eredményeket hozott az Aeroflot szuperverseny utolsó fordulója. A torna végül ötös holtversennyel ért véget, és Emil Szutovszkij volt a legboldogabb, hiszen a jelentős pénzdíj mellett még a dortmundi szuperversenyre szóló meghívást is kiharcolta. Szergej Volkov a Grünfeld védelemben túlzott kockázatokat vállalt, tisztet áldozott, de az izraeli nagymester hárította a fenyegetéseket, és nyert.

Az utolsó pillanatig vezető Andrej Harlovnak megremegett a keze, és vereséget szenvedett Vlagyimir Akopjantól. A spanyol megnyitású játszmában az örmény sakkozó simán győzött. Megbotlott Viorel Bologan is, a két évvel korábbi torna győztese kikapott. Mindenki Vaszilij Ivancsuk partiját figyelte, aki győzelemmel megnyerhette volna a tornát.

Az ukrán nagymester már a 12. lépésben gyalogelőnyt szerzett, a magas helyezésért küzdő francia Etienne Bacrot végül kiharcolta a döntetlent, Ivancsuk nem játszhat Dortmundban. Győzelemmel zárta szereplését Berkes Ferenc, 5 pontjával végül pluszba került.

Bajnokunk 2621-es átlagú mezőnyben játszott, és 7-tel gyarapította Élő-pontjait. Gyimesi Zoltán kikapott az ukrán exvilágbajnoktól, Ruszlan Ponomarjovtól, és 4 ponttal zárta szereplését, a 68. helyen végzett.