Társoldalunk:

Dél-Afrikában úsznak tovább Gyurtáék

2005.02.25. 14:44

A Dél-afrikai Köztársaságba repül szombat este a magyar úszóválogatott Kiss László szövetségi kapitány vezetésével, hogy kéthetes magaslati edzőtáborozással készüljön tovább az esztendő fő versenyére, a júliusi montreali világbajnokságra.

A legnagyobb hiányzó a csapatból a sokszoros rövidpályás Európa-bajnok, nagymedencében vb- és Eb-érmes Risztov Éva, aki ezúttal idehaza, a Güttler Károly utánpótlás-kapitány irányította balatonfűzfői közös gyakorláson vesz részt. A Kőbánya SC kiválóságát az iskola tartja itthon, pontosabban azért nem utazik ezúttal társaival külföldre, mert a tavalyi athéni olimpia miatt az idei évre halasztott érettségi vizsgájára tanul.

Az elmúlt nyári ötkarikás játékokon dobogós két magyar úszó, a 200 m mellen ezüstérmes Gyurta Dániel és a 400 m vegyesen bronzérmes Cseh László viszont - akárcsak januárban, Spanyolországban - a mostani magaslati táborozásnak is résztvevője, 14 társával egyetemben.

"Pretoriába megyünk, ahol még sosem jártunk, most azonban élünk a lehetőséggel, hogy a dél-afrikai nagyvárosban egy teljesen zárt edzőtáborban készülhetünk. Itt dolgozik vezetőedzőként kollégánk, Bán Sándor, s az 1750 méterrel a tengerszint felett található sportközpontban egy 12-pályás, 50-es medencében fogunk gyakorolni. A hely népszerűségére jellemző, hogy előttünk a legkiválóbb amerikai és lengyel úszók jártak itt, jelenleg pedig a német válogatott vendégeskedik Pretoriában" - mondta el indulás előtt Kiss László.

A március 13-ig tartó dél-afrikai edzőtáborozás résztvevői:
nők: Hosszú Katinka (Baja), Urbán Kata (Dunaújváros), Bor Katalin, Verrasztó Evelyn (Jövő SC), Dara Eszter, Lipcsei Krisztina, Szepesi Nikolett (Kőbánya SC)
férfiak: Gercsák Balázs, Gyurta Dániel, Molnár Ákos, Verrasztó Dávid (Jövő SC), Cseh László, Kovács Norbert, Makány Balázs, Rudolf Roland (Kőbánya SC), Bodor Richárd (Pécsi TÁSI)

Balatonfűzfőn készülnek:
nők: Jakabos Zsuzsanna (ÁNK Pécs), Boulsevicz Beatrix (BVSC), Hegedűs Ágnes (Eger), Cseh-Németh Luca (FTC), Risztov Éva (Kőbánya SC), Nagy Réka (Rája), Maxim Dóra (Szombathely), Hudi Zsanett, Pleszinger Petra (Veszprémi ÚK)
férfiak: Zubcsek Dénes (BVSC), Fekete Gábor, Kis Gergő, Nagy Péter (Rája).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK