Vágólapra másolva!
A linaresi szuperverseny ötödik fordulójában Garri Kaszparov világossal győzött az angol Michael Adams ellen, és félpontos előnnyel vezet a hétfős mezőnyben. Folytatta jó szereplését a FIDE világbajnoka, az üzbég Rusztam Kaszimdzsanov, világossal remizett a bolgár Veszelin Topalovval. A spanyol Vallejo Pons fél pontot rabolt Viswanathan Anandtól. Lékó Péter szabadnapos volt, a hatodik játéknapon a világos bábukat vezeti Kaszimdzsanovval szemben, Anand és Kaszparov rangadója következik.

Megszerezte második győzelmét az orosz exvilágbajnok, a világranglistát vezető Garri Kaszparov. Az angol Michael Adams megismételte a torna második fordulójában, a bolgár Veszelin Topalov ellen megjátszott változatot.

Kaszparov tért el az ott látott folytatástól, de sötét kielégítően fejezte be a fejlődését. Egy könnyelmű gyaloglépés azonban átengedte a kezdeményezést, Kaszparov gyalogot nyert, és anyagi előnyét magabiztosan értékesítette.

Tripoliban Kaszimdzsanov és Topalov az elődöntőben mérkőzött meg egymással, és nagy meglepetésre négy döntetlen után a rapid játszmák izgalmait az üzbég sakkozó bírta jobban.

Lineresben nem tudott visszavágni a bolgár nagymester, hiába játszott bonyolult változatot, a királyindiai védelemmel sem tudta megszakítani Kaszimdzsanov döntetlen szériáját. Kettős vereség után magához tért Francisco Vallejo Pons, ezt Viswanathan Anand bánta a legjobban, a remivel a holnapi Kaszparov elleni rangadót félpontos hátránnyal kezdi. Lékó Péter kipihenhette a negyedik forduló nagy izgalmait, világossal játszik Kaszimdzsanovval.